Hudtyper Hudens forskellige Behov

Lær din hudtype at kende

Lær din hudtype at kende og gør det lettere at vælge de rigtige produkter

Huden du er udstyret med kommer fra dine arveanlæg. Med kun den ene af dem. Se på dine forældre, måske du selv kan se det. Det er sådan at her at det kun er en af donorens gener der der tog styringen. Det ikke dem begge. Derfor kan det også gå en generation baglæns til eksempelvis din mormor. Kig på billeder hvor alderen er lig med din egen, her kan det nemlig tit være lettere at se hvis du er i tvivl. Det samme gør dine hvirvler i håret og din hårkvalitet og dens grænser og i dine negle.

 • Hud  | Hår | Negle
 • Har stort set den samme dna
 • Der er en kæde til forskel nemlig den der gør det til hud til hår og til negl.

De har også brug for den samme ernæring. Altså vitaminer mineraler og de rette fedtsyrer som du får fra din daglige kost.

Det er også i huden i håret og i neglene man først ser symptomer på langvarig stress. "Hår fælder i større mængder end normalt"

I forvejen kan virke som meget, for du ser jo kun håret i børsten, i risten på badeværelset efter et bad osv. Du taber faktisk100 hår om dagen. Årsagen til det er at hårstrået er i det der hedder Hvilefasen. Det betyder at det ikke vil gro sig længere. Årsagen er at det nye hår er danne i papillen, som det begynder at vokse, skubber det, det gamle strå ud af hårsækken.  Du ser ofte de nye hår som de små hår der stritter op og de er særlig irriterende når det er lige i pandehårets grænse. 

 • Alt du møder på din vej mødes af huden først. Et knus, et vindpust. Man kan også sige at huden er dit aller første forsvar. Sygdom skal ind via huden og jo værre den er desto tættere på organplan er den.Sygdommen skal også ud via huden igen.
 • Gåsehud er  dit første forsvar. Huden trækker sig sammen så det bliver svære at komme igennem for patogene faktorer. Gåsehud er din krop der reagerer på et angreb fra  virus og bakterier. Huden trækker sig sammen for at beskytte dig. Vi kender det også fra feber, her er det nu huden gør ondt og er super følsom. Vi kender det fra et kys i øret. Her vil vi gerne bevare følelsen og af samme årsag som tidligere trækker huden sig igen sammen nu for at bevare følelsen af noget der er rart.


Fakta om Huden:

Huden er vores største organ, den fylder ca. 2 m2 og vejer cirka 2 kg. Hvis du ikke skifter dit sengetøj i 3 måneder, ja så vil al den hud du kan se ligge i din seng. Ubehagelig tanke ik.

 Det er super interessant hvad vores krop egentlig kan. Denne blog er egentlig for at give dig forståelsen af hvorfor det også er vigtig at passe på din hud. Det handler nemlig ikke bare om hudens udseende. Men langt mere det huden gør i sin daglige kamp mod udefra kommende faktorer. En smidig velfugtet hud kan langt lettere kæmpe for dig, hvor en tør og skællet eller bare dehydreret hud, har svære ved det.

Huden anses også for at være et åndedrætsorgan. Vores porre åbnes og lukkes. De regulerer temperaturen. Når vi sveder udvider vores porre sig, så vi kan komme af med varmen. Når vi fryser, ja så lukker porrerne sig for at vi kan bevare varmen. I åbne og lukke processerne dagen igennem der fanges snavs.

Derfor vil du optimere din hudpleje rutine ved 2 små ændringer. Brug meget varmt vand når du afrenser dit ansigt om aftenen for at få åbnet og få dagens snavs ud. Om morgenen brug da koldt vand for at lukke for porrerne. Det kolde vand virker også naturlig opstrammende på huden.

Huden har flere opgaver end bare lige antaget. Den afgifter dig for toksiner, medicinrester og andre affaldsstoffer. Jo bedre hydreret den er desto bedre arbejder den for at bevare din sundhed.

Det er derfor skal du også fjerne de døde hudceller. Cellerne fornys og dør konstant. Du kan hjælpe til ved at få fjernet de døde hudceller som både snupper dagens hudpleje, som serum og creme. De blokkerer også for det der skal skilles fra.

Derfor Peel din hud hver 3 dag, over hele kroppen. Det er smart at det er om aftenen. Der påbegynder nemlig en anden process i huden, nemlig genopbygningen. Du vil derfor arbejde med hudens naturlige processer og derfor også optimerer resultatet.

Når du peeler om morgenen fjerner du også hudens naturlige beskyttelse mod vind og vejr. Du vil derfor lettere blive skoldet, eller udtørret i frostvejr og blæst.

Mange vil ofte fraråde dette og mange er  også fagligt blændet.  De arbejder tit med kemiske processer i huden eller receptpligtig medicin. Din peeling skal slet ikke være på det plan. Den behøver ikke engang at indeholde partikler der eksfolierer som salt og sukker, eller andre korn, der vil virke slibende.

Din peeling kunne være med mineraler som du får ved at anvende ler.

De er helt naturlige og spækket med mineraler og mikromakro elementer. De skal bare blandes med vand. og fakta er at de renser huden langt bedre end nogen sæbe. Du vil opdage at du optager din hudpleje langt bedre end tidligere ved blot at benytte en ler peeling. Har du tilstoppede porre, kan du med stor fordel blande leret med danskvand.

 • Ler reducerer afskalning i huden med 41%
 • Ler reducerer tørhed i huden med 79%
 • Ler Renser 68% bedre end nogen sæbe
 • Ler forbedrer Elastinen i huden med 106%

 •    Normal hud
 •    Tør hud
 •    Moden hud
 •    Følsom sensitiv hud
 •    Fedtet hud
 •    Problem hud
 •    Kombineret hud.Normal - Tør Hud

Normal hud:

En normal hud er jævn med porer af normal størrelse og med normal til moderat talg produktion. Normal hud kan nogle gange føles forholdsvis fedtet, især i den såkaldte T-zone (pande, næse og hage), men kan samtidig være ret tør på andre partier - især med alderen, hvor talg produktionen falder og fugten ikke længere opretholdes lige så let i huden som tidligere. Huden er som regel forholdsvis problemfri, men der kan fra tid til anden komme bumser og poremasker. En normal hud er blød, glat og velafbalanceret. Porerne er små og hudtonen jævn med en sund glød.

En normal hud har brug for:

 • Fugtgivende produkter
 • Daglig rengøring
 • Ugentlige Peelinger
 • produkter som også beskytter mod ydre påvirkninger som sol, vejr, vind og tørt indeklima.


Kombineret Hud

Kombineret hud:

er en hud der har tildens til at glinse. Hudens porer har tildens til at syne store. Huden fedter ofte i  T-zonen (pande, næse og hage) Men er ofte tør på kinderne. Det e nødvendigt at balancere talg og sebum produktionen. Din hud har brug for store mængder fugt. Du skal særlig være opmærksom på dit indtag af vand og øg endelig mængden. Jo mere du drikker, desto hurtigere vil din hud normalisere sig. En blandet hud er kombinationen mellem uren, glinsende og tør hud.


En blandet hud har brug for:

Fugt i store mængder. Vi anbefaler dig at fokusere på rene produkter fra naturens skatkammer. Hudpleje der er lavet af plantematerialer.

Lockwater vil normaliserer talg produktionen og den evner at binde fugt i de dybe lag. Den arbejder fantastisk sammen med Hyaluronsyrer, som er maksimalt fugt. Brug det som serum til din hud. Du kan få det her.

du kan også  det i ampuller uden skinroller. Fordelen ved skinroller er at det vil mindske dine porre og fjerne ar.

Rens huden i rene produkter der er baseret på glycerin. Glycerin er særdeles fugtgivende og ofte det naturlige sæber er lavet af.

Sørg for at dine produkter optages af huden og ikke ligger som et lag på huden. Det vil nemlig virke som snavsfanger fra eksempelvis bilos forurening m.m. Det er det sidste nogen hud har brug for.

Ved betændelsestilstande som Akne er det samme gældende men der skal nu særlig pleje til der også er betændelsesdæmpende. Her anbefaler vi Aleppo sæbe 12-15% til daglig rens. Det vil reducerer betændelse med optil 20% den første uge hvis du bruger den morgen og aften. Din hud vil elske dig for at tilføre den C-vitamin.

Røde peberfrugter  indeholder store mængder af c-vitamin. det er høj molekylær C-vitamin. Biologisk hudpleje Ascorbinsyre serum det er nemlig lav molekylært. Sammen vil de forbedre deres evne og hurtigere tage livet af dine urenheder. pigmentering, mindske dine ar og afhjælpe din akne.


Brug en creme der giver dig fugt og beskyttelse fra protein. MilkyMask  Eller Milky Serum vil give dig lindring når huden er øm.

 " uanset problemet i huden skal du peele din hud 3 gange om ugen."

Har du:

Kombineret hud | Fedtet Hud  Akne problemer  Hormonelle Udbrud eller Betændelse anbefaler vi dig  at du laver masker og peeling med Grøn Ler

Sensitiv Sart Hud

Allergisk  | Sart | Følsom hud:

Hudens struktur er jævn med porer af lille til normal størrelse og med normal til lav talg produktion. Huden reagerer let på forskellige indre og ydre påvirkninger. Følsom hud er ofte karakteriseret af en tendens til rødme, blussen og tørhed.


Rosacea | Couperose

Facemapping fordi ansigtet sladre om hvad der sker i kroppen

Et kort over dine ubalancer...vil du høre hvad det siger og fortæller ?

Når man arbejder efter principperne i Traditionel Kinesisk Medicin, Bruger man blandt andet ansigtslæsning. Vi kigger på huden generelt, dens tone, hvor udslæt, bumser, sidder.  Noget af det vi også ser har jeg prøvet at gøre let fordøjeligt. Du behøver ikke kunne det udenad, men brug det som en guide i dit eget ansigt 

Ørene:

 • Røde ører kan være tegn på en mild allergisk reaktion på enten fødevarer, alkohol, koffein eller medicin.
 • Det kan du gøre: Skær ned på alkohol og koffein, overvej om du spiser noget du ikke kan tåle f.eks. citrusfrugter, kiwi eller tomat.

Panden:

 • Urenheder øverst på panden er tegn på ubalance i tyktarmen.
 • Urenheder nederst på panden kan betyde ubalance i tyndtarmen.Rødme, eksem eller urenheder ved hårgrænsen tyder på blæreproblemer.
 • Tindingen viser, hvordan milten har det. Udslæt her er tegn på, at kroppen ikke kan fordøje maden ordentligt.

Det kan du gøre: Hjælp din fordøjelse på vej ved at få mælkesyrebakterier nok. Spis f.eks. skyr eller yoghurt naturel til morgenmad

Øjenbryn:

 • Har du urenheder eller udslæt mellem brynene, skyldes det måske, at du spiser for meget fedt og protein. Sidder urenhederne i selve øjenbrynene, er det derimod galdeblæren der er problemet.

Det kan du gøre: Skær ned på den fede mad og mængden af protein. Spis i stedet flere grønsager og sørg også for at få mad med smagsnuancer som surt og bittert. Det giver dig nemlig en bedre fordøjelse.

Hagen:

 • Urenheder og eksem på hagen er tegn på ubalance i hormonsystemet. Du mærker det måske også i form af menstruations problemer fra uregelmæssig eller smertefuld menstruation til at den helt udebliver.

Det kan du gøre:

Hormonerne reguleres bl.a. via omega-3 og Omega  også Omega 6-fedtstoffer. Spis derfor gerne koldpressede olier, nødder, frø, kerner, oliven og avocado. Spring aldrig morgenmaden over og sørg for at få masser af grønt hele dagen igennem.

Næsen:

 • Blodsprængninger over næseryggen er tegn på for lidt mavesyre.
 • En opsvulmet og væskefyldt næse viser, at kroppen har problemer med blodcirkulationen og udskillelse af affaldsstoffer.
 • En opsvulmet og hård næse tyder på, at du har for meget fedt omkring de indre organer.
 • En kløft i næsetippen afslører hjertebanken og hjerteflimmer.
 • En konstant rød næse kan være tegn på hjerteproblemer og  på alkoholmisbrug. Du har garanteret hørt om udtalen Portvinstud

Det kan du gøre:

Undgå sukker og mættet / animalsk fedt. Begræns desuden dit forbrug af alkohol til højst én genstand om dagen . Spis ikke mere end to stykker frugt dagligt for at holde indtaget af frugtsukker nede. Søg hjælp også selv om du ikke føler duhar behov for det

Kinderne:

 • Konstant røde kinder afslører problemer i lunger og hjerte. Årsagen kan være et for stort indtag af de såkaldte „kolde” fødevarer, f.eks. sukker, søde frugter og sojamælk.
 • Mælkehvide og opsvulmede kinder tyder på slim i lunger og tarm somfølge af for mange mælkeprodukter.
 • Uren hud på kinderne kan være tegn på udskillelse af affaldsstoffer fra lunger og tarm, ses ofte hos rygere.
 • Små sølv hår på kinderne kan komme, hvis du indtager mange mælkeprodukter.
 • C7 sidste led i nakke inden ryggen starter, kan hæve i vævet rundt om så det bliver forstørret. helt op til tennisbold størrelse. Det kan være Laktose allergi

Det kan du gøre:

Spis flere „varme” fødevarer, bl.a. stærke krydderier, rodfrugter og urter. Hold igen med mælkeprodukter og sukker. Du kan også arbejde med din vejrtrækning, f.eks. ved at tage dybe indåndinger flere gange om dagen.

Øjnene:

 • Poser under øjnene tyder på problemer i nyrer og blære, som regel forårsaget af et søvnunderskud.
 • Væskefyldte poser under øjnene skyldes ofte, at nyrevævet er opsvulmet, sandsynligvis efter indtagelse af for meget væske.
 • Mørke rande under øjnene er ikke kun mangel på søvn det er i den grad også tegn på allergi.

Det kan du gøre:

Sørg for at sove nok om natten, gerne 7-8 timer og drop luren midt på dagen. Lider du af allergi, kan det være en god idé at se nærmere på din kost, justere den og eventuelt supplere med et kosttilskud.

Brug SpaNews Hudpleje  Alage Øjenmasker de koster ikke alverden.

Mund og læber:

 • En opsvulmet overlæbe er tegn på maveproblemer, typisk relateret til selve mavesækken.
 • Revne midt på overlæben tyder blandt andet på hormonelle forændringer og eventuelle udfordringer.
 • En opsvulmet underlæbe tyder på problemer med tyktarmen.
 • Tørre læber skyldes ofte et for lavt væskeindtag.
 • En stærk rødme på læberne kan være tegn på infektion i kroppen, på forhøjet blodtryk eller på unormal lungefunktion.
 • Revner i mundvigen ses ofte ved mangel på vitamin B12 men også jern. Husk jern optages langt bedre med c-vitamin, så snup da også en rød peberfrugt

Det kan du gøre:

Tyg maden overdrevet langsomt ved de næste måltider. Skær ned på kaffe, te, salt, alkohol, korn, stivelse, animalsk fedt og mælkeprodukter. Undgå helt sukker og lightprodukter med aspartam. Spis grove grønsager og drik rigeligt vand. brug sheabutter som læbepomade Dine rynker fortæller os om dit liv og dets indhold.

Mange omtaler eksempelvis og fejlagtigt at rynkerne ved munden skyldes rygning – "rygerynker" Men årsagen er en helt anden, og simpel at ændre. Det du ændre ved en ganske simpel livsstilsændring der udelukkende handler om at du Giver mere end du tager her i livet.  Så bliv bedre til at sige fra, sig NEJ. SÅ bliver der mere balance i tingene og dine linjer mindskes. Så kort sagt, du skal ikke give mere end du  får igen. Du er ikke nogens selvfølge. Være mindre hjælpsom, særligt når det du gør ikke værdsættes. Din mund fortæller netop ved disse linjer at du skal tænker en hel del mere på dig selv.

Fakta er:

Sukker er en lige så stor synder som rygning er, når det kommer til rynker og hudproblemer generelt. Den største synder af dem alle, er dit manglende vand indtag. Jeg ville understrege at hæves dette ville hudproblemer halveres.