Om Huden

Huden kroppens største organ

Fakta om Huden:

Huden er vores største organ, den fylder ca. 2 m2 og vejer cirka 2 kg. Hvis du ikke skifter dit sengetøj i 3 måneder, ja så vil al den hud du kan se ligge i din seng nu bare som døde hudceller. Ubehagelig tanke ik.!

Alt du møder på din vej mødes af huden først. Et knus, et vindpust. Man kan også sige at huden er dit aller første forsvar. Sygdom skal ind via huden og jo værre den er desto tættere på organplan er den.Sygdommen skal også ud via huden igen.

Gåsehud er dit første forsvar.

Huden trækker sig sammen, for at passe på dig og gør det svære at komme igennem for patogene faktorer  Gåsehud er din krop der reagerer på kulde, og trækker sig sammen for at bevare varmen. Det samme gør sig gældende ved et angreb fra virus og bakterier. Huden trækker sig sammen for at beskytte dig.

 • Vi kender det også fra feber, her er det nu huden gør ondt og er super følsom.
 • Vi kender det fra et kys i øret. Her vil vi gerne bevare følelsen og af samme årsag som tidligere trækker huden sig igen sammen nu for at bevare følelsen af noget der er rart.

Det er super interessant hvad vores krop egentlig kan.

Denne blog er egentlig for at give dig forståelsen af hvorfor det også er vigtig at passe på din hud. Det handler nemlig ikke bare om hudens udseende. Men langt mere det huden gør i sin daglige kamp mod udefra kommende faktorer. En smidig velfugtet hud kan langt lettere kæmpe for dig, hvor en tør og skællet eller bare dehydreret hud, har svære ved det.

 • Huden anses også for at være et åndedrætsorgan. Fordi vores porre når de åbner og lukker regulerer temperaturen.
 • Når vi sveder udvider vores porre sig, så vi kan komme af med varmen.
 • Når vi fryser, ja så lukker porrerne sig for at vi kan bevare varmen. I åbne og lukke processerne dagen igennem der fanges snavs.

2 Ændringer der kan gøre en stor forskel

Vil du optimere din hudpleje og de daglige rutiner, kan du  ved bare 2 små ændringer få en faster hud og mindste sorte porre. Desuden vil det også afhjælpe overproduktionen af sebum.

 • Fif 1 Brug meget varmt vand,  når du afrenser dit ansigt om aftenen. Hvorfor så det. Jo ser du, huden åbner og lukker porerne som du skal af med varmen, og lukker når du skal holde varmen. I åbne og lukke processerne kan snavs fanges. Så meget varmt vand  for at få åbnet porre og få dagens snavs ud.
 • Fif 2 Om morgenen brug da koldt vand for at lukke for porrerne. Det kolde vand virker også naturlig opstrammende på huden. Slip for udtørring Brug din Toner i stedet for vand, inden dagens serum og creme kommer på.


Huden har flere opgaver end bare lige antaget. Den afgifter dig for toksiner, medicinrester og andre affaldsstoffer. Jo bedre hydreret den er desto bedre arbejder den for at bevare din sundhed.

Det er derfor skal du også fjerne de døde hudceller. Cellerne fornys og dør konstant. Du kan hjælpe til ved at få fjernet de døde hudceller som både snupper dagens hudpleje, som serum og creme. De blokkerer også for det der skal skilles fra. De årsagen til du er tør og ikke ens brun.

 • Peel din hud hver 3 dag
 • I Ansigtet og over hele kroppen
 • Det er smart at det er om aftenen. Der påbegynder nemlig en anden process i huden, nemlig genopbygningen. Du vil derfor arbejde med hudens naturlige processer og derfor også optimerer resultatet.
 • Når du peeler om morgenen fjerner du også hudens naturlige beskyttelse mod vind og vejr. Du vil derfor lettere blive skoldet, eller udtørret i frostvejr og blæst.

Mange vil ofte fraråde dette og ret mange er også fagligt blændet. De arbejder tit med kemiske processer i huden eller receptpligtig medicin. Altså skrappe sager.

Din peeling skal slet ikke være på det plan. Den behøver ikke engang at indeholde store partikler der eksfolierer som salt og sukker

Din peeling kunne være:

Rispeeling  | Pigmetreducerende  Koloid Guld | Den kunne være med kernerne fra Vandmelon og vindruer

Hudproblemer opstår ofte fordi du er dehydreret og mineralfattig.   Her er svaret Pure Nature Clay

Er vore helt rene naturlige hudpleje serie der giver dig Mineraler og som er noget mange mangler. Det fantastiske er at de arbejder på celleplan og letter cellernes opgave i at bringe fugt i hudlagen. 

Brug og Anvende ler så som:  Deadsea Mud |  Kaolin |  Ghassoul | Grøn fransk ler.

De er helt naturlige og spækket med mineraler og mikromakro elementer. De skal bare blandes med vand. og fakta er at de renser huden langt bedre end nogen sæbe. Du vil opdage at du optager din hudpleje langt bedre end tidligere ved blot at benytte en ler peeling. Har du tilstoppede porre, kan du med stor fordel blande leret med danskvand.

Vidste du at Ler:

 • Ler reducerer afskalning i huden med 41%
 • Ler reducerer tørhed i huden med 79%
 • Ler Renser 68% bedre end nogen sæbe
 • Ler forbedrer Elastinen i huden med 106%

 Forskellige Hudtyper i almindelig tale

Din hudtype afhænger af arveanlæg, alder og miljøfaktorer og kan også variere fra årstid til årstid. En professionel hudanalyse hos en hudterapeut hjælper til med at definere, hvilken hudtype du har.


Læs mere om de forskellige hudtyper og deres behov.

       Tør hud

       Moden hud

       Følsom sensitiv hud

       Fedtet hud

       Problem hud

       Kombineret hud

       Normal hud