Eucalyptus Æterisk Olie
Eucalyptus Æterisk Olie
duftlamper-oliebrændere-aromaterapi
duftlamper-oliebrændere-aromaterapi

Eucalyptus Æterisk Olie

169,00 DKK
Varenummer: eucalyptus

Essentielle Olie Eucaluptus 7ml


Anvendelse:

  • Duftlamper
  • Aromaterapi
  • Saunagus
  • Massageolier
  • Cremer til krop
  • Badeolier
  • Badesalte og Saltskrub
  • Dem anvendes aldrig ufortyndet på huden.

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 20 g.
Priser er inkl. moms

Om Eukalyptus:

Eukalyptustræet, Eucalyptus globulus, kommer oprindeligt fra Australien. Landets oprindelige indbyggere, aboriginees, kendte allerede tidligt til træets lægende kræfter.

Eucalyptusolie fremstilles oftest fra ovennævnte art, men andre arter benyttes indimellem. Olien udvindes fra blade og grene gennem vanddamp, også kaldet destillering. Fra 1800-tallet dyrkede man det hurtigt voksende træ i hele middelhavsområdet for at tørlægge sumpområder.

Eukalyptustræet kaldes ofte for "febertræet" da den æteriske olie virker febernedsættende ved infektioner. Olien anvendes for det meste til at lindre infektioner i luftvejene. 

Mod træthed:

En duftblanding til aromalampen med eucalyptusolie er god, hvis du føler dig træt og modløs. Olien virker stimulerende på nervesystemet, den styrker koncentrationen og evnen til at tænke logisk.

4 dråber eukalyptus

2 dråber citron

Medicinsk effekt:

Den æteriske olie består hovedsageligt af cineol (eukalyptol), som har kraftig bakteriedræbende, desinficerende og hostedæmpende virkning. Den fungerer tillige febernedsættende og er slimløsnende.

Eucalyptusolie virker varmende og lindrer ved reumatisme, stivhed, muskelsmerter og nervesmerter (neuralgier). På de psykiske plan virker den stimulerende, hvis du føler dig træt og nedstemt. 

Til dit velbefindende

Bland nogle dråber eukalyptusolie i massageolien og massér huden. Behandlingen vil virke varmende og stimulerende. 

Ved sår:

Eucalyptusolie kan på grund af sine bakteriedræbende egenskaber anvendes til mindre sår, vabler og mindre inficerede insektbid. Dryp fortyndet olie på et plaster og læg det over såret. 

Modvirker hoste:

Eucalyptusolie kan anvendes ved hoste og infektioner i luftvejene. Hvis brystkassen smøres ind med fortyndet olie virker den slimløsende og dæmper hoste. Desuden virker olien udvidende på bronkierne så vejrtrækningen dermed lettes. 

Indånding med damp

Cirka 5 dråber æsterisk olie til 7 dl. varmt vand lindrer ved ondt i halsen. Indånd dampene i ca. 5-10 min. 

Udvortes brug : Fortyndet æterisk eucalyptusolie kan smøres på led for at lindre. Den kan tillige anvendes som massageolie ved smerter i forbindelse med fysisk træning. Husk altid at blande ren eukalyptusolie med f.eks. mandelolie.

Eucalyptusolie kan anvendes mod skæl.

Bland 10 dråber olie i din shampoo. Massér blandingen ind i hovedbunden og lad det virke nogle minutter

Ved snue og rindende næse kan du fugte et lommetørklæde med nogle dråber eukalyptus olie.

Indvortes:

Honning med eukalyptus lindrer ved hoste, hvor luftvejene er irriterede. Bland 2 dråber eukalyptusolie med én tsk honning i en kop varmt vand. Drik blandingen i små slurke i løbet af dagen.